Koncert KUD-a Đoka Pavlović

14 Apr 2018 u 19:30
Koncert KUD-a Đoka Pavlović

Folkofilija – Ljubav prema folkloru radi njegove stvarne vrednosti

Najava prvog koncerta

Kulturno-umetničko društvo „Đoka Pavlović“ Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ u subotu, 14. aprila sa početkom u 19.30 časova u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ organizuje koncert pod nazivom Folkofilija, Koncert br. 1.

Gosti na prvom u nizu ovakvih koncerata su: Folklorni ansambl „Vila“ iz Novog Sada i Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Vukovara, Republika Hrvatska. Sva tri Ansambla dobitnici brojih prestižnih domaćih i inostranih nagrada i priznanja, što ih svrstava u sam vrh folklornog amaterskog stvaralaštva. Posetioci će imati priliku da pogledaju nagrađivane koreografije: „Ivanjsko cveće“, „Igre i pesme iz Crnorečja“, „Igre iz Skopske Crne Gore“, premijeru koreografije „Svrljiški sabor“ u izvođenju domaćina, kao i mnoge druge. Na koncertu nastupiće i mešovita grupa pevača KUD-a „Đoka Pavlović“. Cena karte iznosi 350 dinara. Info i rezervacija karata: 064/6656-348.

KUD „Đoka Pavlović“ osnovala je Direkcija za poštu, telegraf i telefon davne 1945. godine da kroz igru i pesmu okupi radnike PTT sistema. Vrata Društva su ubrzo otvorena i ostalim građanima koji su želeli da svoja umeća iskažu u nekoj od sekcija – folklornoj, sekciji narodnog orkestra, grupi pevača, mešovitom horu, klubu književnika. Društvo danas broji preko 300 članova i dobitnik je prestižnih priznanja za visoki umetnički nivo izvođenog programa i ponosno pronosi ime Beograda i Srbije na svim meridijanima.

www.djokapavlovic.rs

www.facebook.com/KUDDjokaPavlovic

www.instagram.com/djokapavlovic